jueves, 12 de febrero de 2009

Los que quieren más que un club y los que queremos el mejor club.

Noticia publicada en e-noticies




Jordi Badia, excap de comunicació del FC Barcelona, ha criticat en el seu blog el funcionament de la política lingüística i que, de retruc, aquesta circunstància converteixi el Barça en un "tòpic fals" d'integració dels "nouvinguts".

"Em refereixo a l’educació que reben els nens del futbol base. Se suposa que tots ells s’integren en el sistema educatiu català basat en la immersió lingüística. Per tant, hem de creure que futbolistes com Iniesta, Messi, Motta, etc., que van venir al club de ben petits, han rebut l’escolarització en català. Ara, tot i que sabem que l’entenen a la perfecció, no els hem sentit mai fer una declaració en l’idioma oficial del seu club. No és un problema exclusiu del club blaugrana, però pels valors que el FC Barcelona representa, el fet és greu i trist. Jo crec que aquest és un exemple clar del funcionament deficient de la política lingüística i que fa que el Barça, com a factor d’integració dels nouvinguts, hagi esdevingut un tòpic fals", ha escrit Badia.

L'excap de comunicació blaugrana també es queixa del retrocés que ha patit el català a la sala de premsa del club. "Gairebé tots aquests mitjans són de parla castellana, malgrat que els seus periodistes siguin, majoritàriament, catalanoparlants. Doncs bé, si fins fa poc la sala de premsa del Barça era un dels pocs espais del club on el català gaudia d’una salut de ferro, avui també està sent conquerida pel castellà. La resolució no és fàcil, però ens falta coratge i no deixar-nos engalipar".

No hay comentarios: