miércoles, 29 de abril de 2009

El sábado; Barça-R. Madrid.

El sábado otra edición del clásico español, otra oportunidad para que los de siempre hagan política con el fútbol de excusa. Os pongo un trocito del artículo de opinión que publicó, en motico del partido de ida, El Periódico de Catalunya. Lo firma Antoni Bassas.







Mi primer Barça-Madrid en el Camp Nou fue el del escandaloso arbitraje de Guruceta, 6 de junio de 1970. Ya saben: penalti que no era a favor del Madrid, Barça eliminado de la Copa (porque si el Madrid no la ganaba, no iba a Europa), invasión de campo, carga de los grises y gritos de "¡Policía asesino!". Para tener ocho añitos no fue un mal debut aquel máster de nacionalmadridismo y métodos policiales de la dictadura. Estas cosas sitúan, como sitúa Fraga Iribarne reencontrándose con su pasado de ministro Franco al aconsejar colgar los nacionalistas (los nacionalistas españoles no, ¿eh?). Para ponderar su peso.
Ahora el nacionalmadridismo continúa en las televisiones radicadas en Madrid ("no ha sido una buena jornada para los equipos españoles")...


Aviso para navegantes de la manipulación periodística. El sábado se juega "un partido de fútbol", Ojalá gane el Barça y si es por 5 mejor que por 4, pero no ganaremos a Madrid, ganaremos a uno de los equipos de esa ciudad.

martes, 28 de abril de 2009

Bobos buscando protagonismo.



Dentro de un rato el Barça juega un importantísimo partido contra el Chelsea. Acontecimiento que aprovecharán las juventudes de CDC para repartir 5.000 pancartas con el lema "Catalunya is not Spain". Bobos buscando un protagonismo inmerecido... A ver cuando entienden que el espectáculo tiene que estar en el terreno de juego.

martes, 14 de abril de 2009

Uno de los días más felices de mi vida.

Uno de esos días en los que se puede afirmar con orgullo: "Yo estuve ahí". Final de fúbol de los Juegos Olímpicos de Barcelona 92. España juega contra Polonia, el Nou Camp lleno de banderas españolas, más de 100.000 espectadores gitando ¡España, España!. Y cuando algún voluntario sacaba la estelada se le silbaba hasta que la guardaba avergonzado.

lunes, 13 de abril de 2009

Culers a favor d´Espanya


Noticia publicada en e-noticies




Un grup a Facebook reivindica l'orgull de ser "culés y Españoles". El grup, que té de "Presidente Fundador" a Francisco Javier Gil, compta amb 209 membres, xifra curta en comparació a d'altres iniciatives similars que s'han generat a la xarxa. En aquest sentit, Gil, en un dels missatges del fòrum, anima a arribar a "los 500".

Els creadors expliquen que "este grupo va dedicado a todas aquellas personas que aman el Barça y además se sienten españoles". De la mateixa manera, deixen clar que "ya estamos cansados de que asocien el barcelonismo con el nacionalismo". "Porque vivimos en el mejor país del mundo y somos del mejor equipo del mundo. Força Barça y viva España", sentencien.

miércoles, 8 de abril de 2009

Los culés contentos con el nombramiento de Manuel Chaves.



Los culés estamos contentísimos con el nombramiento de Manuel Chaves como Vicepresidente del Gobierno. Es un honor para nosotros tener como Vicepresidente a una persona cuya cabeza es igual que nuestro escudo.

martes, 7 de abril de 2009

Boig per tu


Hoy juega el Barça un importante partido de Champions y el club estrenará una nueva canción. La idea es que con el tiempo los aficionados la canten cada partido. Lo que se ha hecho es una versión del famoso "boig per tu" de Sau. Esta es la letra.


En la terra humida escric
Barça estic boig per tu,
em passo els dies
pendent del partit.

Com et puc estimar,
estigui a prop o lluny,
feliç i acabat boig per tu.

Sé molt bé que des d’aquest lloc
jo no puc fer cap gol per tu,
però en cada jugada hi veig
reflectida la teva llum.
T’animaré,
feliç i acabat boig per tu.

Quan comenci aquest partit,
les llàgrimes es perdran
entre la màgia
que viurem avui.

Em quedaré atrapat
ebri d’aquesta llum
feliç i acabat boig per tu.

Culer i català, més que un club.



No entiendo el final: Culer i català, més que un club... ¿Por qué cerrarse puertas?, ¿por qué empeñarse en seguir siendo el equipo de una Comunidad Autónoma? cuando el mundo es tan grande y nuestro fútbol tan bonito.

lunes, 6 de abril de 2009

"Si hi hagués selecció catalana, el Barça hauria de jugar la Lliga de Catalunya"

Entrevista a Albert Rivera en L´Avui


Albert Rivera ha estat dos cops campió de Catalunya júnior de natació, modalitat braça. Això no treu que estigui en contra de les seleccions catalanes. Ho explica en aquesta entrevista.

Per què no a les seleccions catalanes?
Vull començar per un sí: sí a donar un màxim suport a les federacions esportives catalanes. Però no a la internacionalització de les seleccions catalanes o a la segregació de l’espanyola en disset seleccions autonòmiques. Avui no hem d’anar cap a la via de la segregació sinó de la integració. I més en un moment que els catalans liderem les seleccions espanyoles, com les de bàsquet, futbol o tennis a la copa Davis. Dic no a l’enfrontament entre una selecció catalana i una d’espanyola, perquè és una via a l’enfrontament polític.

Vostè parlava de 17 seleccions, però només reclamen Catalunya i Euskadi...
És cert. Però Catalunya forma part d’Espanya, i molts esportistes catalans són a la selecció espanyola. Al final, tot aniria en detriment de la participació conjunta i de l’èxit. Si Gasol lidera un gran equip, és perquè té al costat jugadors madrilenys o mallorquins, que juguen a la NBA. Les seleccions catalanes tindrien menys possibilitats. A més, hi ha la legislació estatal: diu que a les competicions internacionals la representació pertany a la selecció espanyola.

¿Si Xavi hagués jugat amb Catalunya no hauria estat el millor de l’Eurocopa?
Jo no ho puc afirmar. Però té més possibilitats jugant al costat no només del Puyol, sinó de Casillas o de Xabi Alonso o Villa. Trobo poc sentit, primer a separar, i segon a obrir un conflicte on no hi és, perquè la gent fa costat a la selecció espanyola...

Però la Plataforma Pro Seleccions Catalanes ha recollit 700.000 firmes...
Puc comprendre el sentiment i la il·lusió de molts catalans. El problema és que no en valoren les conseqüències. Per exemple: en el cas del futbol, la selecció implica tenir una Lliga pròpia. Per posar un cas: Gal·les té selecció de futbol, però, ¿en quina Lliga juguen els equips gal·lesos? A la de Gal·les. Si hi hagués selecció catalana, el Barça hauria de jugar amb la Lliga de Catalunya.

On està establert, això?
A totes les federacions que juguen a competicions internacionals se’ls exigeix una Lliga. I no vull que el Barça només pugui jugar amb equips catalans. Vull que jugui amb el Madrid, el Sevilla o el València. A més, econòmicament seria insostenible per als clubs. I no només el Barça sinó els de l’Espanyol i altres equips. Baixarien els ingressos, i potser ja no es podrien contractar jugadors d’alt nivell. Una Lliga espanyola permet tenir els millors jugadors del món. Si fos catalana, no.

Es pot fer una broma: fóra la manera que l’Espanyol no baixés a segona...
Jo sóc culer, i molt culer, però vull que l’Espanyol es quedi a primera.

Considera que les seleccions són una reivindicació política? O sentimental?
Les dues coses: s’ha fet política amb els sentiments. Té una part política, perquè hi ha cada any 3 o 4 milions d’euros de subvenció a una plataforma. I els representants d’aquesta plataforma, curiosament, acaben a la llista d’ERC a les eleccions autonòmiques. De manera que hi ha un partit polític que en treu rèdits i hi està abocant diners públics. La meva crítica és que aquests diners haurien pogut anar a les federacions per tirar endavant l’esport de base.

La Generalitat està buscant escletxes legals per tenir seleccions sense Estat.
Ho tindrà difícil. Es poden fer tots els esforços, però hi ha una realitat sociològica i política a Catalunya i Espanya que ho fa pràcticament impossible. Tenim esportistes catalans molt reconeguts i estan còmodes en la situació actual...

No oblidem un tema: Espanya hi juga en contra...
El govern espanyol no actua per caprici, sinó per defensar la llei de l’esport que han aprovat els Corts. Temes com el de Fresno són producte d’un conflicte polític que planteja la Generalitat, en voler anar per una via que contradiu una llei de l’Estat.

¿Com que Catalunya no té Estat, Catalunya no té seleccions?
Jo sóc jurista i és difícil fer una afirmació tan contundent. El Regne Unit és un contraexemple. Però, en termes generals, és veritat.

Vostè que és nedador: ¿la Generalitat neda contra corrent?
Està nedant cap a un carrer sense sortida. I les expectatives no es compleixen. No és casualitat que cada cop hi hagi menys gent als partits de les seleccions catalanes.

Li semblen bé els partits de costellada?
Cap problema. Mentre no xoquin amb la legislació, perfecte.

Estaria d’acord amb un partit de futbol amistós Catalunya-Espanya?
No.

Per què?
Perquè Catalunya forma part d’Espanya. El tot no pot jugar contra la part. És impossible.

jueves, 2 de abril de 2009

Rudy Ventura



Ha muerto Rudy Ventura, el trompetista del Barça, uno de esos culés que dan sin pedir nada a cambio.